Show More

This large, bright, rural bungalow extension in Whiterashes was completed in October 2016. The gradient of the site was was a challenge to overcome, but our design solution has totally transformed the family’s living space. The three new main rooms are all flooded with light from the large windows at various aspects, some of which lead out onto the new patio area.  The sense of space is further enhanced with feature vaulted ceilings.

The original kitchen to the rear of the bungalow was removed for access to the extension, where a spacious, new contemporary kitchen with a large island and ample living area is now located.  It is reached on passing through the new open plan dining room via the solid oak pocket doors.  There it has become a haven for cooking, casual dining and relaxing in the warmth of the wood burning stove.  A new oil-fired combi system including under-floor heating throughout the extension ensures a comfortable year-round temperature.

A generous new master bedroom with walk-in wardrobe and en-suite shower room also leads off the hall/dining room.  It provides a tranquil and uncluttered space to rest and unwind.

 Perhaps the most versatile improvement is in the design of the much enlarged utility room. It cleverly utilises floorspace from the previous kitchen and with a rotation of the back door by ninety degrees, gives access to the rear garden via a sheltered walkway with steps.  A Velux rooflight and large vision panel to the door make this a bright room with a multitude of uses.